MENÜ

Üdvözöllek a honlapon.
Képek, videók.

LÉGIÓSOKA VfB magyar játékosa úgy érzi, sokat lépett előre új csapatában, és nem bánja, hogy otthagyta a Dortmundot

Hajnal Tamás: Egyszer fenn, egyszer lenn

Hajnal Tamás, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő VfB Stuttgart középpályása a stuttgarter-nachrichten.de-nek adott interjúban csapata hullámzó teljesítményéről beszélt, illetve kitért a bajnoki címet szerző korábbi csapatára, a Borussia Dortmundra.

Hajnal Tamás (jobbra) úgy érzi, jól döntött, amikor elfogadta a stuttgart ajánlatát (Fotó: Action Images, archív)

„Egyszer fenn, egyszer lenn – válaszolt Hajnal Tamás arra a kérdésre, hogyan élte meg a csapat hullámzó teljesítményét az első néhány tavaszi fordulóban. – A Mönchengladbach ellen fontos győzelmet arattunk, aztán jött a Nürnberg elleni zakó. Akkor elképzelni sem tudtam, hogy mi fog történni. Aztán elkezdtünk egyre tetszetősebben futballozni, az eredmények azonban mégsem jöttek. Ezután olyan időszak következett, amikor nem játszottunk jól, mégis pontokat szereztünk. Innen a görbénk már csak felfelé ívelt, olyannyira, hogy az utolsó hetekben egészen kiváló játékkal rukkoltunk ki."

Hirdetés

A Stuttgart sokáig küzdött a kiesés ellen, és mindössze az utolsó előtti fordulóban, a Hannover 2–1-es legyőzésével – amelyhez Hajnal góllal járult hozzá – vált biztossá a bennmaradás.

„Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy csak a legalapvetőbb célunkat értük el – utalt a kiesés elkerülésére Hajnal. – Megünnepeltük a bennmaradást, azonban csak bizonyos keretek között. Mindenki átértékelte a helyzetet. Az elvárások teljesen másak voltak, mint hogy a kiesés ellen kelljen küzdenünk. Ennek ellenére én nagyon büszke vagyok."

Hajnal azt is elmondta, hogy a Borussia Dortmundban nem jutott játéklehetőséghez, ezért helyes döntést hozott a Stuttgartba szerződéssel.

„Nincs rossz érzésem a távozással kapcsolatban, mivel már az első néhány forduló után világossá vált, hogy abban a Dortmundban nem fogok szerephez jutni. Ezért a Stuttgartba szerződésem százszázalékosan helyes döntés volt. Az itt eltöltött eddigi három és fél hónap sikeresebb volt számomra, mintha a Borussiában a kispadot koptattam volna. Sokat léptem előre, mentálisan és játéktudásban is" – fogalmazott a 30 éves középpályás.

A német portál szerint Hajnal máris belopta magát a stuttgarti szurkolók szívébe. A magyar válogatott középpályás a téli átigazolási időszakban szerződött a sváb csapathoz, amelyben azóta 14 mérkőzésen három gólt szerzett és öt gólpasszt jegyzett. Hajnal a következő szezonban tovább gyarapíthatja góljai számát, ugyanis a Stuttgart bennmaradásával két évvel automatikusan meghosszabbodott a szerződése.

Hirdetés

 

Asztali nézet